чи Траплялося вам пробувати лечо із зелених помідорів? Така закуска відрізняється своїм незвичайним кисло-солодким смаком. А часточки зелених помідорів навіть після термообробки залишаються щільними і хрусткими, що додає оригінальності цього салату.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Томатний соус (гострий) – 1 л
- Масло соняшникове – 0,5 л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати лечо із зелених помідорів з томатною пастою просто! Всі овочі добре промийте під холодною водою. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Зелені помідори наріжте часточками, не забудьте вирізати з них плодоніжки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте його тонкими півкільцями.
Болгарський перець, очистити від перегородок і насіння, м’якоть наріжте тонкою соломкою.
У каструлю влийте трохи соняшникової олії, підігрійте його на середньому вогні. Покладіть в каструлю підготовлені овочі і гостру томатну пасту. Всі інгредієнти добре перемішайте, зменшіть вогонь і варіть 1,5 години, періодично перемішуючи. Лечо посоліть за смаком.
Підготуйте тару для лечо. Помийте і стерилізуйте банки, кришки прокип’ятіть. Гаряче лечо розкладіть по банках і загорніть їх за допомогою закаточной машинки. Дайте повністю охолонути закаткам при кімнатній температурі і потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з перцю пальчики оближеш Овочеві салати на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат із зелених помідорів на зиму Салати без оцту на зиму