Якщо ви любитель гостренького – цей рецепт для вас! Гостра закуска з пекучого перцю в томатному соку з додаванням часнику і великої кількості свіжої зелені. Вона ідеально підійде до м’ясних страв, а також послужить відмінним доповненням до макаронів або картоплі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Перець чилі – 1 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло олію – 200 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати лечо з гіркого перцю легко! Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім помідори пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо томатне пюре в емальований каструлю.
Каструлю ставимо на вогонь, додаємо сіль і цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими пластиками.
томатний сік викладаємо цілі стручки гіркого перцю, подрібнений часник, рубану петрушку, додаємо рослинне масло і оцет. Все перемішуємо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Готове гаряче лечо розкладаємо по стерилізованим банкам, рівномірно розподіляючи стручки перцю і томатну заливку, закручуємо прокип’яченими кришками.
Банки з лечо перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Гостре лечо на зиму Лечо Лечо без болгарського перцю Лечо з помідорами на зиму Овочеві салати на зиму Салат з помідорів з часником на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш