Процес заготівлі зимових закаток, як правило, не трудомісткий, але утомливо довгий. Я хочу поділитися рецептом лечо з кабачків і баклажанів, який не забере у вас багато часу, а закуска вийде яскравим і дуже смачною.
Інгредієнти: на 3 л.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Баклажан – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Кабачки – 700 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет яблучний 6% – 150 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Зелень – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з кабачків і баклажанів на зиму? Виберете міцні баклажани, ретельно промийте їх у проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Довільно наріжте баклажани і викладіть їх у металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати ароматну зимову закуску.
Болгарський перець вимийте і обсушіть, потім вийміть серцевину з насінням, знову промийте і струсіть зайву вологу. Підготовлений болгарський перець наріжте великими шматочками і додайте в ємність до баклажанів. Колір перцю не принципове, візьміть той, який є у вас в наявності.
Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки. За допомогою столової ложки вийміть серцевину з насінням. Очищений кабачок наріжте кубиками і додайте в ємність до решти інгредієнтів.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. Додати до інших овочів.
морква Вимийте, очистіть їх від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву довільно наріжте або натріть на крупній тертці. Додати до інших овочів. Спосіб нарізання овочів вибирайте самостійно у відповідності зі своїми вподобаннями.
Вимийте помідори, помістіть в окріп на кілька секунд, а потім в крижану воду. Після чого зніміть шкірку і вирізати плодоніжку, нарізати кружечками або так, як у вас вийде. Можна скористатися блендером і подрібнити до однорідної маси.
Необхідну кількість рослинного масла вилийте в ємність з овочами, додайте чорний мелений перець, сіль та цукровий пісок. Перемішайте, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Зелень ретельно вимийте, обсушити і дрібно нарубаєте, викладіть до овочів за 5 хвилин до готовності. Потім влийте яблучний оцет. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.
Гаряче лечо з кабачків і баклажанів акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з лечо догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Лечо Лечо з перцем і морквою Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю, помідорів, моркви і цибулі Лечо з помідорів, перцю і цибулі Овочеві салати на зиму