Якщо ви прихильник заготовок на зиму, то лечо з кабачків, помідорів і перцю – справжня знахідка! Перед вами один з найбільш вдалих рецептів приготування лечо на зиму. Готується ця заготівля нескладно. Смак лечо виходить збалансованим і дуже гармонійним, адже саме по собі поєднання кабачків, перцю та томатів ідеально для зимової консервації.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 750 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Часник – 75 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Томати промиваємо, вирізаємо плодоніжки і нарізаємо плоди невеликими часточками.
Промиваємо гострий перець, видаляємо насіння.
Головку часнику слід очистити.
Далі перець і часник пропускаємо через м’ясорубку.
Після цього з допомогою м’ясорубки подрібнюємо і томати.
Отриману овочеву суміш поставте на помірний вогонь і після закипання проваріть протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
Кабачки промийте. Якщо плоди молоді, то видалити насіння і шкірку немає необхідності. Наріжте кабачки кружечками, товщиною приблизно 1 див Великі кружечки можна порізати навпіл.
Болгарський перець промити, розрізати навпіл і видалити насіння. Далі перець нарізаємо у вигляді тонкої соломки.
В ємність з томатами викладаємо болгарський перець і кабачки.
Приправляємо овочі сіллю і цукровим піском.
Далі вливаємо олію.
Все перемішуємо і тушкуємо овочі до закипання. Потім їх необхідно варити ще протягом 35-40 хвилин. Всі овочі повинні стати м’якими і готовими за смаком.
За 5 хвилин до готовності лечо додайте в нього оцтову есенцію.
Заповнюємо стерилізовані банки лечо, відразу закручуємо кришками. Остуджуємо заготівлю стандартно – в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.
Потім переміщуємо лечо на зберігання в прохолодне місце. Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході виходить 3 літри лечо.
Приємного вам апетиту!
Кабачки на зиму Лечо Лечо без стерилізації на зиму Лечо з кабачків, перцю і помідорів Лечо з перцю на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з болгарського перцю на зиму