Овочеве лечо на зиму – страва неймовірно апетитний! Хрусткі огірочки і пряний, ароматний перець разом створюють приголомшливе поєднання смаків. Лечо можна подавати з м’ясними виробами або як добавку до різних каш. Виходить дуже смачно!
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 1 кг
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Сіль – 15 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – мл
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати лечо з огірків і болгарського перцю на зиму? Для початку промиваємо овочі водою. Видаляємо черешки і хвостики. Огірки ріжемо не дуже товстими кружальцями, а перці чистимо від насіння і нарізаємо смужками.
Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
Тепер складаємо всі інгредієнти в каструлю, засипаємо цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Ставимо на вогонь і даємо масі закипіти. Після цього варимо ще 20 хв. При цьому Не забуваючи помішувати.
Дрібно кришимо зубчики часнику і додаємо їх в лечо. Також вливаємо оцет і розмішуємо. Варимо ще 5 хв. Розкладаємо готове лечо в стерилізовані банки і закочує їх. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути.
Заготівля лечо з огірків неймовірно смачна Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцем і часником Лечо з перцю, помідорів і часнику Лечо з помідорами на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Солодке лечо на зиму