Овочеве лечо на зиму – страва неймовірно апетитний! Хрусткі огірочки і пряний, ароматний перець разом створюють приголомшливе поєднання смаків. Лечо можна подавати з м’ясними виробами або як добавку до різних каш. Виходить дуже смачно!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – мл
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати лечо з огірків і болгарського перцю на зиму? Для початку промиваємо овочі водою. Видаляємо черешки і хвостики. Огірки ріжемо не дуже товстими кружальцями, а перці чистимо від насіння і нарізаємо смужками.

Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

Тепер складаємо всі інгредієнти в каструлю, засипаємо цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Ставимо на вогонь і даємо масі закипіти. Після цього варимо ще 20 хв. При цьому Не забуваючи помішувати.

Дрібно кришимо зубчики часнику і додаємо їх в лечо. Також вливаємо оцет і розмішуємо. Варимо ще 5 хв. Розкладаємо готове лечо в стерилізовані банки і закочує їх. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути.

Заготівля лечо з огірків неймовірно смачна Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцем і часником Лечо з перцю, помідорів і часнику Лечо з помідорами на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Солодке лечо на зиму