Лечо з огірків з томатною пастою – незвичайний рецепт, т. к. найчастіше салат заготовляють з кабачків або перців. Однак даний варіант нітрохи не поступається за смаком, а процес приготування не сильно відрізняється від класичного рецепту. Ця страва може бути як гарніром, так і холодною закускою на столі. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 0,8 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Баклажан – 1,4 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,75 кг
- Перець чилі – 0.5 шт.
- Часник – 1 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0.75 склянки
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Перець запашний – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати лечо з огірків з томатною пастою просто! Свіжі і чисті огірки заздалегідь вимочити у таз з холодною водою, щоб вони набрали пружність і посвіжішали. Це займе пару годин.
Промийте баклажани і видаліть у них плодоніжки. У старих баклажанів потрібно обов’язково видалити шкірку, а ось молоді баклажани чистити не потрібно.
Наріжте баклажани на невеликі шматочки, товщиною не більше одного сантиметра.
Перекладіть кабачки у велику миску, просалівая їх. Це допоможе видалити гіркоту з плодів.
В миску з баклажанами влийте холодну воду і залиште приблизно на півгодини. За цей час баклажани виділять гіркоту і стануть більш пружними.
Поки баклажани відстоюються в крижаній воді потрібно підготувати томати. Для цього плоди потрібно промити, а потім розрізати на невеликі шматки. Подрібніть томати за допомогою блендера або м’ясорубки.
В результаті у вас повинен вийти густий томатний сік.
Частина томатів можна подрібнити разом з часником, щоб потім не тиснути його через прес окремо.
Солодкий болгарський перець промийте, після чого очистіть від насіннєвої кошики і наріжте скибочками. Відправте в блендер і зробіть пюре, або дуже дрібно наріжте.
Невеликий шматочок гіркого перцю обробіть в рукавичках
Всі перці складіть у блендері або кухонному комбайні і перебити до повної однорідності. Перелийте томатне і перцевий пюре в каструлю для варива.
Огірочки вийміть з холодної води і зріжте попки. Самі огірки наріжте на невеликі шматочки, кружечки або як вам більше до смаку.
Нарізані огірки залиште в мисці з водою, щоб вони не сохли.
Коли томатно-перцевий пюре закипить, додайте сіль і почніть готувати овочі до варіння.
Відіжміть баклажани, вийнявши їх з води.
Подрібніть перець, якщо у вас горошини.
Баклажани викладіть в киплячу томатну суміш, перемішайте.
Проваріть баклажани буквально хвилину, перед закладкою огірків.
Шматочки огірків покладіть в ємність з соусом і баклажанами, добре перемішайте знову.
Проваріть суміш хвилин двадцять після закипання додайте цукор, спеції і масло. Перемішайте і проваріть ще десять хвилин.
Додайте спеції, оцет. Спробуйте заготовку. Поваріть лечо ще трохи, за цей час приготувавши банки.
Готовий салат розкладіть по стерильним банкам і закатайте. Потім приберіть остиглу заготовку на зберігання в темне місце з помірною температурою.
Лечо без стерилізації на зиму Лечо без цибулі та моркви Лечо з баклажанів пальчики оближеш Лечо з огірків з помідорами Лечо по-болгарськи Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з помідорів з олією на зиму