Лечо з перців і помідорів на зиму – одна з великої кількості ароматних зимових заготовок, яку можна використовувати в якості соусу до гарячих страв. Гарна закуска виходить яскравим і насиченим смаком. У кожної господині свій рецепт. Я пропоную приготувати лечо на зиму без оцту.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Часник 8 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 10 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з перцю і помідорів на зиму без оцту, стиглі помідори ретельно промийте в проточній воді, обсушити і видалити плодоніжки. Помідори розділіть навпіл. Одну половину наріжте, як можна дрібніше. Другу половину наріжте довільними великими шматочками.
Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть, потім очистіть від насіння і серцевини. Спосіб нарізки болгарського перцю оберете самостійно.
Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте. Дрібно нарубаєте ножем або пропустіть через прес.
Подрібнені помідори й нарізаний перець викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Потім додайте крупно нарізані помідори, цукровий пісок, кухонну сіль, суміш перців і подрібнений часник. Варіть на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин.
Лечо зніміть з вогню. Акуратно розлийте гаряче лечо з перцю і помідорів, добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді. Потім перемістіть банки з ароматною закускою в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Солодке лечо на зиму