Лечо з перців і помідорів на зиму – одна з великої кількості ароматних зимових заготовок, яку можна використовувати в якості соусу до гарячих страв. Гарна закуска виходить яскравим і насиченим смаком. У кожної господині свій рецепт. Я пропоную приготувати лечо на зиму без оцту.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з перцю і помідорів на зиму без оцту, стиглі помідори ретельно промийте в проточній воді, обсушити і видалити плодоніжки. Помідори розділіть навпіл. Одну половину наріжте, як можна дрібніше. Другу половину наріжте довільними великими шматочками.

Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть, потім очистіть від насіння і серцевини. Спосіб нарізки болгарського перцю оберете самостійно.

Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте. Дрібно нарубаєте ножем або пропустіть через прес.

Подрібнені помідори й нарізаний перець викладіть в каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Потім додайте крупно нарізані помідори, цукровий пісок, кухонну сіль, суміш перців і подрібнений часник. Варіть на повільному вогні приблизно 30 хвилин.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 7-10 хвилин.

Лечо зніміть з вогню. Акуратно розлийте гаряче лечо з перцю і помідорів, добре закрутіть закручуються кришками або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, залиште до повного охолодження в такому вигляді. Потім перемістіть банки з ароматною закускою в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з перцю і помідорів Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Солодке лечо на зиму