Ледачий бешбармак – це спрощений варіант традиційно страви казахської кухні. Для його приготування береться спеціальна готова локшина для бешбармака або листи для лазаньї, адже без них у вас будуть просто макарони з м’ясом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Локшина для бешбармака – 1 пакет
Процес приготування:
Почнемо готувати ледачий бешбармак з курки. Тушку курки добре промийте. Почистіть моркву і цибулину для бульйону.
Курку покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Додайте цибулю, моркву і листочок лавра. Відваріть курку до готовності на невеликому вогні. Каструлю кришкою не накривайте, щоб бульйон вийшов прозорим. Пінку з поверхні знімайте маленьким ситечком.
Зварену курку вийміть з бульйону. Видаліть також овочі і лавр, а бульйон процідіть.
Чотири цибулини почистіть і наріжте на тонкі півкільця. Перекладіть цибулю в окремий посуд і на 7 хвилин залийте киплячим бульйоном. Потім цибулю, потім відкиньте на друшляк.
Частина процідженого бульйону залиште для подачі бешбармака.
Відварене м’ясо курки відокремити від кісток і наріжте ножем або розділіть руками на невеликі шматочки.
В бульйоні, що залишився відваріть до готовності локшину для бешбармака. Готову локшину шумівкою перекладіть на велике блюдо.
Поверх локшини розкладіть шматочки курячого м’яса. У центр блюда покладіть цибулю. Посипте все чорним меленим перцем, полийте гарячим бульйоном і лінивий бешбармак з курки можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Бешбармак Бешбармак з готової локшиною Бешбармак з курки Бешбармак класичний