«Ледачий» плов, приготовлений у рукаві для запікання, відрізняє особливий смак і розсипчастість, та й до того ж блюдо можна віднести до дієтичним, так як плов готується без обсмажування м’яса з овочами і без рослинної олії. Замість традиційних моркви і цибулі вам пропонується приготувати його з сумішшю заморожених овочів. Виходить дуже смачно і просто.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • М’ясо – 200 гр.
  • Заморожена суміш овочів – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 1 склянка
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ледачий плов у рукаві для запікання в духовці? М’ясо для плову (свинину або курку) промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте на невеликі шматочки.

Рис для плову кілька разів промийте холодною водою. Якщо у вас рис пропарений, то його достатньо промити 1 раз. В окремий посуд перекладіть шматочки м’яса, посипте їх по своєму смаку сіллю і приправою для плову і добре перемішайте. Потім до м’яса перекладіть промитий рис.

Потім до м’яса з рисом перекладіть заморожені овочі. Набір овочів беріть по своєму смаку. Це можуть бути солодкий перець, морква, стручкова квасоля, цвітна капуста та інші.

Потім додайте до цієї суміші трохи заморожених томатів. М’ясо з рисом і овочами перемішайте. Налийте до цієї суміші склянку води і перемішайте ще раз.

Потім приготовлену суміш перекладіть в рукав для запікання, щільно зав’язавши один кінець. До суміші в рукав додайте зубок часнику і трохи свіжої зелені. Щільно зав’яжіть другий кінець рукава і суміш трохи струсніть. Рукав проколіть в декількох місцях для виходу гарячого пара.

Запікайте ледачий плов в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.

Приготований ледачий плов вийміть з духовки і пакет обережно розріжте. Потім акуратно перемішайте плов і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в духовці Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом Плов з часником