Кожна поважаюча себе господиня повинна мати рецепти швидких і смачних страв, і одним з них може бути лінивий плов з куркою в рукаві. По своїй суті це адаптований до теперішнього часу і спрощений варіант традиційного плову, але смачний і корисний, так як не містить масла. Рис для плову в рукаві краще взяти довгозерний пропарений, а м’ясо курки підійде будь-яке.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Рис білий – 1 склянка
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Паприка – за смаком
- Куркума – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода – 1.5 склянки
Процес приготування:
Готувати ледачий плов з куркою в рукаві для запікання в духовці легко! Рис для плову добре кілька разів промийте і потім залийте водою на деякий час. Курку помийте і наріжте на шматочки довільного розміру. Потім натріть м’ясо сумішшю зазначених у рецепті приправ і солі.
Почистіть і помийте цибулину і моркву наріжте їх на тонкі шматочки довільної форми, як вам зручніше.
З замоченого рису через друшляк злийте воду. Відріжте шматок рукава для запікання з запасом в 15 див. Один кінець рукава щільно закріпіть. В рукав помістіть шматочки курки зі спеціями і поверх курки викладіть промитий рис.
Потім поверх рису покладіть нарізані цибулю і моркву. Овочі та рис трохи посоліть. Потім налийте в рукав вказане в рецепті кількість чистої води і щільно закріпіть другий кінець рукава. Закріплюйте рукав так, щоб залишалося в ньому вільне місце, адже рис розбухне і збільшиться в об’ємі.
Запікайте ледачий плов з куркою в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Розсипчастий і ароматний плов можете подавати до столу.
Смачного!