Назва пирога говорить сама за себе. Простий і швидкий рецепт на швидку руку. Капусту не потрібно попередньо тушкувати або відварювати, досить просто дрібно нашаткувати і гарненько обім’яти руками. Причому, можна брати як свіжу, так і квашену – кожен варіант пирога смакує по-своєму. Тісто швидко замішуємо за лічені хвилини, особливо, якщо використовувати міксер. Викладаємо капусту у форму, заливаємо тістом і відправляємо в духовку. Готово!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце (для тіста) – 3 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – 0.5 пучків
- Яйце (для начинки) – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування ледачого пирога з капустою на сметані і майонезі. Готуємо спочатку капустяну начинку. Якщо в хід йде свіжа капуста, то шаткуємо її максимально тонко, після чого сминаем руками, щоб пом’якшити волокна. Якщо капуста квашена, то добре віджимаємо її від зайвої рідини. Форму для випічки змащуємо злегка рослинним маслом. Викладаємо в неї підготовлену капусту рівним шаром.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Як варіант, можна використовувати і маргарин. Поливаємо капусту розтопленим маслом, намагаючись розподілити його рівномірно по всій площі начинки. Такий крок забезпечить ніжний вершковий смак пирога і додатково пом’якшить капусту.
Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, кладемо майонез і сметану. Додаємо сіль за смаком. Віночком або міксером збиваємо компоненти до однорідності.
Потім висипаємо на рідку масу просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Ретельно розбиваємо всі грудочки і добиваємося однорідності. Консистенція готового тіста повинна бути гладкою, досить рідкою, що ллється.
приготоване тісто Виливаємо поверх капустяної начинки. Рівномірно розподіляємо його, щоб висота пирога була однаковою по всій площі пирога. Ставимо форму з пирогом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середній або середньо-нижній рівень. Випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Тісто збільшується в об’ємі, але дуже добре рум’яниться – готовий пиріг виходить золотистим.
Готове виріб дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо до столу. Розрізати на порції зручно прямо у формі, якщо це дозволяє її матеріал. В остившем вигляді пиріг також смачний.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг на майонезі Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога з капустою