Апетитна лінива ачма з лаваша легко і швидко готується в духовці. Спробуйте оригінальне ароматне блюдо, яке можна подавати до чаю, так і разом з легким салатом на обід.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш вірменський – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир Сулугуні – 350 гр.
  • Сир Моцарелла – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати ліниву ачму з лаваша в духовці? Два види сиру пропускаємо через крупну тертку.

Змішуємо сири між собою в загальній тарілці.

В окремий посуд вливаємо молоко і змащуємо їм лаваш.

Після просочення на лаваш викладаємо сир.

Скручуємо в трубочку лаваш з сирною начинкою.

Повторюємо процедуру з іншим лавашем і сиром.

Ретельно обмазуємо форму для випічки вершковим маслом. Зручно, якщо воно буде трохи підталим.

Викладаємо у форму рулетики лаваша. Важливо укладати продукт щільно, щоб не було місця між шарами.

Збиваємо яйце і поливаємо отриманою сумішшю верхівку страви.

Посипаємо насінням кунжуту.

Відправляємо пиріг в духовку на 35 хвилин. Готуємо при температурі 160-170 градусів.

Лінива ачма з лаваша готова! Даємо їй трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу.

Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром