Апетитна лінива ачма з лаваша легко і швидко готується в духовці. Спробуйте оригінальне ароматне блюдо, яке можна подавати до чаю, так і разом з легким салатом на обід.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш вірменський – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир Сулугуні – 350 гр.
- Сир Моцарелла – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Кунжут – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати ліниву ачму з лаваша в духовці? Два види сиру пропускаємо через крупну тертку.
Змішуємо сири між собою в загальній тарілці.
В окремий посуд вливаємо молоко і змащуємо їм лаваш.
Після просочення на лаваш викладаємо сир.
Скручуємо в трубочку лаваш з сирною начинкою.
Повторюємо процедуру з іншим лавашем і сиром.
Ретельно обмазуємо форму для випічки вершковим маслом. Зручно, якщо воно буде трохи підталим.
Викладаємо у форму рулетики лаваша. Важливо укладати продукт щільно, щоб не було місця між шарами.
Збиваємо яйце і поливаємо отриманою сумішшю верхівку страви.
Посипаємо насінням кунжуту.
Відправляємо пиріг в духовку на 35 хвилин. Готуємо при температурі 160-170 градусів.
Лінива ачма з лаваша готова! Даємо їй трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу.
Ачма з лаваша Ачма з лаваша в духовці Ачма з лаваша з сиром