Сьогодні ми поділимося з вами рецептом смачною і ситною лазаньї, приготовленої з макаронів, начинки і смачного соусу з сиром і зеленню. Готується вона легко і швидко з простих інгредієнтів. Макарони необхідно заздалегідь відварити, приготувати сирний соус із зеленню, сиром і яйцями, також окремо приготувати начинку. Потім викладаємо шарами по черзі, посипаємо сиром і запікаємо в духовій шафі. На все про все у вас піде не більше 50-60 хвилин – і готовий смачний вечерю у вас на столі!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Томати в соку – 1 склянка
  • Часник – 4 зуб.
  • Для соусу: –
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Зелень – 1 пучок
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Для основи: –
  • Макарони – 250 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир Моцарелла – 200 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати ліниву лазанью з курячим фаршем. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і пропускаємо через м’ясорубку.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім в сковороду викладаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо 5-6 хвилин на середньому вогні.

В сковороду додаємо подрібнені томати у власному соку (можна замінити томатною пастою) сіль і перець, перемішуємо і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.

На заключному етапі в начинку додаємо подрібнений тонкими пластинами часник, перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.

Для соусу в мисці змішуємо сир, яйця, натертий на дрібній тертці сир, паприку, сіль і орегано. За допомогою вилки з’єднуємо всі інгредієнти до однорідного стану.

Зелень промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їй трохи обсохнути від води. Потім рубаємо зелень ножем. У сирний соус додаємо вершки і посічену зелень, перемішуємо.

Макарони відварюємо в підсоленій воді майже до готовності. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти від води. Потім половину макаронів викладаємо у форму для випічки.

Зверху викладаємо половину начинки з фаршем, розрівнюємо ложкою або лопаткою по всій ширині форми, потім поливаємо половиною сирного соусу, посипаємо половиною норми тертого на крупній тертці сиру моцарелли.

Потім повторюємо всі шари по порядку, завершальний – шар сиру. Ставимо лазанью запікатися в духовку при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Готову лазанью виймаємо з духовки, посипаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з куркою Лінива лазанья м'ясна Лазанья