Сьогодні ми поділимося з вами рецептом смачною і ситною лазаньї, приготовленої з макаронів, начинки і смачного соусу з сиром і зеленню. Готується вона легко і швидко з простих інгредієнтів. Макарони необхідно заздалегідь відварити, приготувати сирний соус із зеленню, сиром і яйцями, також окремо приготувати начинку. Потім викладаємо шарами по черзі, посипаємо сиром і запікаємо в духовій шафі. На все про все у вас піде не більше 50-60 хвилин – і готовий смачний вечерю у вас на столі!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Томати в соку – 1 склянка
- Часник – 4 зуб.
- Для соусу: –
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Орегано – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
- Зелень – 1 пучок
- Вершки 20% – 150 мл
- Для основи: –
- Макарони – 250 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сир Моцарелла – 200 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати ліниву лазанью з курячим фаршем. Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і пропускаємо через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім в сковороду викладаємо фарш, перемішуємо і обсмажуємо 5-6 хвилин на середньому вогні.
В сковороду додаємо подрібнені томати у власному соку (можна замінити томатною пастою) сіль і перець, перемішуємо і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.
На заключному етапі в начинку додаємо подрібнений тонкими пластинами часник, перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.
Для соусу в мисці змішуємо сир, яйця, натертий на дрібній тертці сир, паприку, сіль і орегано. За допомогою вилки з’єднуємо всі інгредієнти до однорідного стану.
Зелень промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їй трохи обсохнути від води. Потім рубаємо зелень ножем. У сирний соус додаємо вершки і посічену зелень, перемішуємо.
Макарони відварюємо в підсоленій воді майже до готовності. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти від води. Потім половину макаронів викладаємо у форму для випічки.
Зверху викладаємо половину начинки з фаршем, розрівнюємо ложкою або лопаткою по всій ширині форми, потім поливаємо половиною сирного соусу, посипаємо половиною норми тертого на крупній тертці сиру моцарелли.
Потім повторюємо всі шари по порядку, завершальний – шар сиру. Ставимо лазанью запікатися в духовку при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Готову лазанью виймаємо з духовки, посипаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з куркою Лінива лазанья м'ясна Лазанья