Ліниві голубці кашею – це ледачий варіант для тих, хто не хоче витрачати час на їх приготування. Процес приготування традиційних голубців не важкий, але все-таки забирає багато часу. Тому я пропоную приготувати ліниві голубці кашею. Блюдо виходить смачним, і сильно економить час.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Яловичий фарш – 700 гр.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати ліниві голубці кашею, насамперед дістаньте готовий м’ясний фарш. Якщо фарш у вас заморожений – розморозьте його. Якщо готового фаршу немає – приготуйте, попередньо промивши і просушивши м’ясо пропустіть через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.
Моркву помийте і очистіть від шкірки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або пропустити через кухонний комбайн.
Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.
Зелень кропу добре промийте, просушіть і дрібно нарубаєте ножем.
М’ясний фарш перекладіть до обсмаженою овочам, періодично помішуючи, обсмажте протягом 15 хвилин.
Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
В сковороду викладіть дрібно нарізану зелень кропу. Добре перемішайте.
Білокачанну капусту очистіть, промийте і за необхідності, дрібно нашаткуйте.
Візьміть іншу сковороду, розігрійте, налийте трохи олії, викладіть дрібно нарізану капусту. Тушкуйте овоч до розм’якшення.
Помідори добре вимийте, перекладіть в ємність і залийте окропом. Зніміть шкірку.
Очищені помідори розріжте на кілька частин, викладіть в чашу подрібнювача і доведіть до однорідної пюреподібної маси.
Візьміть глибоку каструлю, дно вистеліть цілими листками капусти, викладіть половину тушкованої капусти.
Зверху викладіть фарш з цибулею і морквою. Добре розрівняйте.
Потім викладіть решту тушковану капусту.
Зверху перекладіть з чаші подрібнювача подрібнені помідори.
Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте. Закрийте кришкою і готуйте близько 30 хвилин на середньому вогні.
Готові ліниві голубці подавати порційно зі сметаною.
Приємного апетиту!
Дуже ліниві голубці Ліниві голубці Ліниві голубці без рису Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці зі свіжої капусти