Ліниві голубці так називаються не тому, що їх готують ледачі господині, а з-за спрощеного способу приготування, м’ясо не потрібно загортати у капустяні листи. Можливо, деякі навіть знайдуть цю страву більш смачним порівняно зі стандартним варіантом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування ледачих голубців як в їдальні. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте.
Моркву помийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
На соняшниковій олії обсмажте цибулю і моркву до напівготовності.
На сковорідку до овочів додайте фарш, перемішайте, смажте 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім посоліть і приправте.
Качан капусти помийте і наріжте його тонкою соломкою.
На іншій сковороді потушкуйте капусту, вона повинна стати більш м’якою.
З помідорів зніміть шкірку. Для цього на помідорах зробіть надріз, потім опустіть їх в киплячу воду на 2-3 хвилини, після чого шкірка легко зніметься. Помідори подрібніть в блендері.
На дно глибокої каструлі перекладіть половину тушкованої капусти, на неї рівномірним шаром викладіть фарш, потім ще один шар тушкованої капусти. Залийте вміст каструлі томатним пюре, накрийте каструлю кришкою і поставте на повільний вогонь на 30-35 хвилин. Ліниві голубці періодично перемішуйте і за 5-10 хвилин до закінчення готування спробуйте на сіль. Ліниві голубці відмінно поєднуються зі сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в каструлі Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці шарами