Ліниві голубці отримали свою назву за простоту і швидкість приготування. І вони цілком виправдовують. Ліниві голубці на плиті легко і без особливих зусиль можна приготувати на обід для всієї родини. Блюдо виходить ніжним і соковитим і завжди всім припадає до смаку, особливо дітям.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Вода – 200 гр.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Рис білий – 4 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці на плиті легко! Капусту нашаткувати, залити окропом на 2 хвилини. Потім злити воду, капусту остудити.

Рис відварити до готовності, остудити, додати до капусти. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити. На сковороді на рослинному маслі спочатку обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати до цибулі моркву, трохи загасити. Смажену цибулю і моркву остудити, додати до капусти і рісу.

В миску до інгредієнтів додати фарш, яйце, все ретельно вимісити. Посолити і поперчити масу, ще раз перемішати. Сформувати з маси биточки, обваляти їх у борошні і обсмажити на рослинному маслі з двох сторін.

В окремій ємності змішати томатну пасту, майонез і воду, перемішати. Маринад влити в сковороду з голубцями. Гасити ліниві голубці на плиті близько півгодини. Готову страву прикрасити зеленню і подавати гарячим.

Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці як в дитячому саду