Якщо на те, щоб скрутити і згасити звичайні голубці, йде багато часу і сил, то ліниві голубці стануть їх смачною і швидкою заміною. Для цього потрібно подрібнити капусту, додати до неї зварений рис і м’ясний фарш. Далі формуються голубці і тушкують в томатному бульйоні.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Капуста білокачанна – 270 гр.
  • Рис білий – 150 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Бульйон – 0,5 л.
  • Томатна паста – 140 гр.
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ліниві голубці з рисом. Зняти з качана капусти верхні листки, розрізати його навпіл і видалити качан. Порізати капусту великими шматками, скласти в чашу блендера або кухонного комбайна. При бажанні білокачанну капусту можна замінити пекінською.

моркву Почистити і помити, нарізати її крупними шматочками, кинути в чашу блендера.

Із зняти лушпиння цибулі, порізати цибулину на четвертинки і додати до інших овочів.

Подрібнити овочі в блендері. Сильно дрібнити не варто, інакше вийде пюре. Повинна вийти суміш, що нагадує терті овочі.

У миску викласти фарш з додаванням сала або жиру, щоб вийшло соковите блюдо.

Рис промити, залити холодною водою (пропорція води до рису 2 до 1). Довести рис до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою. Готувати близько 10 хв. на повільному вогні, зняти з плити і остудити. Додати рис і овочі до фаршу.

Масу перемішати, посолити, поперчити. Ще раз все перемішати.

Влити в сковороду олію. Руки змочувати у воді і сформувати овальні невеликі голубці. Обсмажувати швидко голубці в розпеченому маслі з обох сторін, потім перекласти в жаровню шарами або товстостінну каструлю, змащену маслом.

Гарячий м’ясний бульйон змішати з томатним пюре. Залити цією сумішшю голубці і поставити на плиту.

Додати лаврове листя. Довести голубці до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати близько 40 хв.

Подавати готові ліниві голубці з рисом у гарячому вигляді, полити їх сметаною.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці на сковороді з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці як в дитячому саду