Що може бути простіше на обід, ніж ліниві голубці? Тільки запіканка-ліниві голубці. Знайоме блюдо, запечене в духовці, виходить дуже ніжним і соковитим. Цей смачний варіант приготування ледачих голубців точно не залишить байдужим ні одного члена сім’ї.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати ліниві голубці запіканкою? Рис промити до прозорості води, потім висипати в каструлю, залити склянкою води, відварити до готовності.
Фарш поперчити, посолити, додати до нього остиглий рис, все ретельно перемішати.
Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати, капусту нашаткувати. У сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості, додати до нього моркву, згасити 5 хвилин. Потім всипати в сковороду капусту, тушкувати ще близько 10 хвилин.
Помідори подрібнити в блендері, трохи посолити і поперчити їх.
Форму для запікання змастити олією, викласти на дно 2/3 капусти з овочами.
Другим шаром розподілити по формі фарш з рисом, третім – 1/3 капусти. В кінці полити все томатним соусом.
Готувати запіканку-ліниві голубці 50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Подавати запіканку, полив сметаною. Смакота!
Дуже ліниві голубці Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти