Що може бути простіше на обід, ніж ліниві голубці? Тільки запіканка-ліниві голубці. Знайоме блюдо, запечене в духовці, виходить дуже ніжним і соковитим. Цей смачний варіант приготування ледачих голубців точно не залишить байдужим ні одного члена сім’ї.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ліниві голубці запіканкою? Рис промити до прозорості води, потім висипати в каструлю, залити склянкою води, відварити до готовності.

Фарш поперчити, посолити, додати до нього остиглий рис, все ретельно перемішати.

Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати, капусту нашаткувати. У сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості, додати до нього моркву, згасити 5 хвилин. Потім всипати в сковороду капусту, тушкувати ще близько 10 хвилин.

Помідори подрібнити в блендері, трохи посолити і поперчити їх.

Форму для запікання змастити олією, викласти на дно 2/3 капусти з овочами.

Другим шаром розподілити по формі фарш з рисом, третім – 1/3 капусти. В кінці полити все томатним соусом.

Готувати запіканку-ліниві голубці 50 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Подавати запіканку, полив сметаною. Смакота!

Дуже ліниві голубці Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти