Лісову суницю, або суницю, у великих кількостях не заготовляють, тільки як делікатес і ліки, адже багато її не збереш. Кращим способом зберігання цієї ягоди без втрати смаку та корисних властивостей є заморозка суниці, перетертої з цукром. Цукру багато не треба, лише для насолоди, інакше варення буде кислим.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Полуниця лісова – 300 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування лісової полуниці, перетертої з цукром. Зібрану суницю переробіть в той же день, адже її якість, зменшується з кожним днем зберігання. Ягоди ретельно переберіть, видаливши дрібний лісове сміття.
Потім перекладіть їх на сито і промити під проточною водою, не перемішуючи рукою. Промиті ягоди викладіть на паперовий рушник і обсушіть. Кількість суниці і цукру обов’язково зважте.
Підготовлену суницю пересипте в чашу блендера, пересипаючи її цукром.
Потім суницю з цукром збийте, щоб вийшло рідке однорідне пюре. Приготоване пюре расфасуйте в сухі чисті ємності для заморозки, щільно закрийте і підпишіть, що в ємності знаходиться і коли заготовлено, інакше взимку забудете. Відразу суницю помістіть в морозильну камеру.
Якщо до суниці замість цукру додайте мед, у вас вийде дуже корисне і «живе» варення.
Смачних і вдалих заготовок!