Ошатний і ароматний лимонний кекс з глазур’ю – відмінний десерт, який виручить вас перед приходом гостей. Лимонний аромат наповнить ваш будинок, а чудовий цитрусовий смак у поєднанні з цукровою глазур’ю підкорить серця ваших гостей.
Інгредієнти: на 14 порц.
- Борошно пшенична – 270 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 180 гр.
- Молоко коров’яче – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Для глазурі: –
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати лимонний кекс з глазур’ю. Змішуємо інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і сіль.
суху суміш додаємо вершкове масло, нарізане кубиками і розтираємо його до отримання дрібної крихти.
Яйця злегка збиваємо і додаємо молоко.
З’єднуємо борошняну і яєчну суміш і добре перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.
Лимон моєму, за допомогою дрібної терки натираємо цедру, акуратно знімаємо тільки жовту частину. Далі ріжемо лимон навпіл і видавлюємо 2 столові ложки лимонного соку. Додаємо сік і цедру в тісто.
Все гарненько вимішуємо. У нас вийшло гладке однорідне тісто з цитрусовим ароматом. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, викладаємо в неї тісто і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
В цей час готуємо глазур. Просіваємо цукрову пудру в глибоку миску, з решти лимона видавлюємо лимонний сік, додаємо в пудру і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Готовий кекс дістаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Остиглий кекс виймаємо з форми, викладаємо на дошку. Зверху плавними рухами вздовж кексу поливаємо його глазур’ю. Прикрашаємо гілочкою м’яти або лимонними часточками.
Наш лимонний кекс готовий. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Лимонний кекс класичний Лимонні кекси