Головною родзинкою даного блюда є його прекрасний лимонний аромат та ніжний смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 130 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Мак – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Сіль – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лимонний кекс з маком? В першу чергу необхідно просіяти борошно, з’єднати її з маком. Туди ж додати розпушувач тіста, сіль і харчову соду. Отриману масу добре розмішуємо.
Далі беремо потрібну кількість вершкового масла. Його необхідно розтерти з цукром. Бажано перед цим дати можливість маслу трохи підтанути при кімнатній температурі.
В отриману масу додаємо яйця. Все як слід розмішуємо.
Борошняну суміш необхідно з’єднати зі сметаною. Все перемішати і додати цедру лимона.
тісто відправляємо в попередньо змащену маслом форму і випікаємо в розігрітій духовці близько години при температурі 180 градусів.
Після того, як кекс буде готовий, йому потрібно дати охолонути. Перед подачею десерт можна посипати цукровою пудрою.