Легкий у приготуванні пиріг з готового листкового тіста з сирною начинкою і свіжою полуницею порадує вас своїм чудовим смаком і оригінальною формою. Спробуйте його приготувати і вам обов’язково сподобається.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Полуниця – 230 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Сир – 120 гр.
- Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Ванілін – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати листковий пиріг з полуницею та сиром? Готове листкове тісто розкачайте на рівній, присипаної борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною близько 5 мм
Розділіть тісто з боку яка вже на приблизно рівні 3 частини (можете зробити неглибокі надрізи вздовж, щоб згодом легше було орієнтуватися, надрізаю смужки). Центральну частину залишаєте неушкодженою. Ліву ж і праву частини надрезаете під кутом на смужки шириною близько 1 див.
полуницю Промийте. Промокніть ягоди паперовими рушниками, тим самим позбавивши їх від зайвої вологи. Наріжте на тонкі поздовжні шматки.
В окремій ємності змішайте сир з цукром (60 гр.) і ваніліном. Якщо сир м’який, то для змішування можна скористатися виделкою. Якщо зернистий або сухуваті, то його краще перебити заглибним блендером.
На центральну частину тіста викладіть сирну начинку. Зверху в 2-3 ряди викладіть полуницю. По черзі беріть смужку тесту з лівого боку, потім з правої, і закривайте ними начинку. У вас повинен вийти пиріг за формою нагадує косу.
Відокремте жовток від білка, злегка збийте його, а потім змастіть їм підготовлений пиріг. Дуже зручно робити це силіконової пензликом. Також посипте пиріг цукром (10 гр.) щоб скоринка вийшла не тільки рум’яної, але ще і карамельної.
Поставте листковий пиріг з полуницею та сиром в заздалегідь розігріту до 200°С духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин. Дайте готовому пирогу охолонути і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з листкового тіста Пиріг з сиром та полуницею Пироги