Легкий у приготуванні пиріг з готового листкового тіста з сирною начинкою і свіжою полуницею порадує вас своїм чудовим смаком і оригінальною формою. Спробуйте його приготувати і вам обов’язково сподобається.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця – 230 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сир – 120 гр.
  • Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати листковий пиріг з полуницею та сиром? Готове листкове тісто розкачайте на рівній, присипаної борошном поверхні в прямокутний пласт товщиною близько 5 мм

Розділіть тісто з боку яка вже на приблизно рівні 3 частини (можете зробити неглибокі надрізи вздовж, щоб згодом легше було орієнтуватися, надрізаю смужки). Центральну частину залишаєте неушкодженою. Ліву ж і праву частини надрезаете під кутом на смужки шириною близько 1 див.

полуницю Промийте. Промокніть ягоди паперовими рушниками, тим самим позбавивши їх від зайвої вологи. Наріжте на тонкі поздовжні шматки.

В окремій ємності змішайте сир з цукром (60 гр.) і ваніліном. Якщо сир м’який, то для змішування можна скористатися виделкою. Якщо зернистий або сухуваті, то його краще перебити заглибним блендером.

На центральну частину тіста викладіть сирну начинку. Зверху в 2-3 ряди викладіть полуницю. По черзі беріть смужку тесту з лівого боку, потім з правої, і закривайте ними начинку. У вас повинен вийти пиріг за формою нагадує косу.

Відокремте жовток від білка, злегка збийте його, а потім змастіть їм підготовлений пиріг. Дуже зручно робити це силіконової пензликом. Також посипте пиріг цукром (10 гр.) щоб скоринка вийшла не тільки рум’яної, але ще і карамельної.

Поставте листковий пиріг з полуницею та сиром в заздалегідь розігріту до 200°С духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин. Дайте готовому пирогу охолонути і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з листкового тіста Пиріг з сиром та полуницею Пироги