Ситний пиріг з цікавим поєднанням яблука ивишни, яке розбавляється ненав’язливим присмаком волоського горіха. Готується швидко, відмінно підійде до чаю.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Вишня – 250 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Яблука – 2 – 3 шт.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з яблуками і вишнею? Яблука попередньо промийте під проточною водою і обсушити. Виріжте середину і наріжте фрукти тонкими півкільцями. При бажанні, зчистите з яблук шкірку.
Вишню залиште розморожуватися у глибокій мисці або друшляку. Засипте невелику кількість цукру, перемішайте і залиште на деякий час. Потім злегка відіжміть руками і злийте зайву рідину.
Горіхи обдайте окропом, щоб прибрати гіркоту шкірки, обсушити серветками або рушником і дрібно покришіть ножем або за допомогою блендера.
Яблука перекладіть в миску до вишні, туди ж додайте подрібнений горіх і цукор. Перемішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися в начинці.
Листкове тісто попередньо розморозьте і розкачайте в широкий і товстий пласт.
Перекладіть листкове тісто на деко, застелене пергаментним папером, і викладіть зверху начинку. Намагайтеся згрупувати її в центрі, не розрівнюючи по поверхні.
Накрийте фрукти спочатку залишками тіста з торців, а потім по широкій стороні пласта. З’єднайте два краї тіста приблизно на середині пирога, повністю закриваючи начинку. Злегка наколіть верх пирога виделкою або зробити кілька надрізів, щоб повітря не порвав тісто по шву. У невеликій ємності збийте яйце, щоб білок і жовток з’єдналися, і змастіть тісто зверху.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 С близько півгодини. Коли скоринка стане насиченого золотистого кольору, можете сміливо діставати.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею з листкового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею