Пропоную приготувати мафіни на рослинному маслі і молоці, які стануть для вас паличкою-виручалочкою, якщо у вас немає часу для приготування десерту до чаю. З цим рецептом впорається навіть той, хто не дружить з випічкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 3 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мафіни на рослинному маслі та молоці. Відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна, а потім просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач, сіль та цукровий пісок і ретельно перемішайте.

В іншу ємність вилийте необхідну кількість молока. Молоко повинно бути злегка теплим. Додайте куряче яйце. Влийте необхідну кількість рослинного масла. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.

Тонкою цівкою введіть рідкі інгредієнти до сухим.

Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Якщо будете використовувати металеві формочки – змастіть їх невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте мафіни приблизно 15-20 хвилин. Готовність мафінів перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпалити руки, витягніть формочки з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з формочок. Після чого повністю остудіть на гратах.

Повністю остиглі мафіни на рослинному маслі і молоці подавайте на стіл з свежезаваренним ароматним чаєм або кавою. Структура домашньої випічки виходить щільним, але пористої і повітряної.

Приємного апетиту!

Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Кекси на рослинному маслі Мафіни класичні