Мабуть, мафіни на згущеному молоці – це мій найулюбленіший рецепт швидкого смачного десерту. Текстура випічки виходить легкою, ніжною і легкою. Для приготування використовуються прості і доступні інгредієнти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко згущене – 1 банка
- Шоколад – за смаком
- Ванілін – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування мафінів на згущеному молоці? У глибоку ємність розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте міксером або віночком.
Банку згущеного молока відкрити ключем для консервів і поступово влийте в ємність зі збитими яйцями.
З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.
Вершкове масло повністю розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. А потім влийте в збиту масу. Добре перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.
Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу. Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідного гладкого тіста.
Улюблений шоколад подрібніть гострим ножем і додайте в приготоване тісто. Добре перемішайте, щоб шоколад рівномірно розподілився по тесту.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти, поставте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин.
Готовність апетитною і ніжною випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий. Потім обережно, щоб не обпектися, витягніть формочки з мафінами.
Мафіни повністю остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Остиглі мафіни на згущеному молоці подавайте на стіл з ароматною кавою. Структура домашньої випічки виходить неймовірно ніжною, і буквально тане в роті.
Приємного апетиту!
Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на молоці в духовці Мафіни Мафіни класичні Мафіни на молоці Пісні кекси ПП кекси