Любителям цитрусових хочу порекомендувати простий і неймовірно смачний рецепт мафінів з апельсиновою цедрою. Текстура десерту виходить пористою і повітряної. Тісто просто тане у роті. Для прикраси можна приготувати шоколадну або білкову глазур.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування мафінів з апельсиновою цедрою. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування мафінів з апельсиновою цедрою.

Апельсин ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, а потім обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, або скористайтеся паперовими рушниками. За допомогою дрібної терки або спеціального пристосування зніміть апельсинову цедру, не зачіпаючи білу частину.

Потім з апельсина вичавити сік, скориставшись спеціальним пристосуванням для видавлювання соку.

В глибоку ємність викладіть розм’якшене вершкове масло, всипте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру. Розітріть віночком або збийте до пишної маси з допомогою міксера.

Потім розбийте курячі яйця. Збийте до стану однорідної пишної маси.

Додати апельсинову цедру і апельсиновий сік і добре перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Додайте розпушувач і ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу. Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти, потім поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, витягніть мафіни з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок. Остиглі мафіни з апельсиновою цедрою викладіть на блюдо або велику тарілку і подавайте на стіл з чаєм або ароматною кавою.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Мафіни Мафіни класичні