Часу довго возитися на кухні немає, але хочеться смачненького? Тоді мафіни з сирною начинкою як не можна більш актуальні. Тісто замішується в мить ока. А далі потрібно по кожному маффину розподілити начинку. Робимо це швидко, розкладаючи сир на тісто, кропіткої акуратності не потрібно. Для більшої соковитості і смакового акценту пропонуємо також капнути на сир трохи варення, за бажанням.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Борошно – 1.75 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Сир – 200 гр.
- Цукрова пудра (для начинки) – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Варення – 12 ч. л.
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування мафінів з сирною начинкою? В великій мисці збиваємо два яйця з цукровим піском і сіллю. Краще це робити міксером на високій швидкості, оскільки якісно збита яєчна піна впливає на підсумкову легкість тесту. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і вливаємо до яєчно-цукрової суміші. Далі додаємо молоко. Віночком збиваємо рідини до однорідності. Після цього всипаємо просіяне борошно, розпушувач і мелений мускатний горіх. Віночком замішуємо тісто середньої густоти.
Для приготування начинки сир викладаємо в окремий посуд, додаємо яйце, що залишилося, і цукрову пудру. Розтираємо ложкою всі разом до повного змішування компонентів.
Форми для випічки краще використовувати силіконові. Це спростить процес отримання готових мафінів після випікання. Для більшої естетичності можна скористатися також паперовими капсулами-кошиками, розмістивши їх прямо в формочках перед закладкою тесту. Розподіляємо за допомогою ложки приготоване тісто по формах. Заповнюємо їх на третину, оскільки частина обсягу займуть ще начинка і другий шар тіста. Крім того, мафіни помітно піднімаються в духовці. На перший шар тіста чайною ложкою викладаємо сирну начинку. На неї кладемо трохи варення. Важливо, щоб воно було досить густе. Поверх начинки розподіляємо тісто.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Формочки ставимо на решітку і встановлюємо на середній рівень духовки. Випікаємо мафіни орієнтовно тридцять – сорок хвилин. Коли на поверхні кексів піднімуться золотисті рум’яні «шапочки», вироби можна діставати. Якщо є сумніви в готовності – перевіряємо зубочисткою. Готовим маффинам потрібно дати повністю охолонути перед подачею. Для прикраси злегка присипаємо їх цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси в духовці Кекси на молоці Мафіни на молоці Сирний кекс у духовці Сирні кекси в силіконових формочках Сирні маффіни