Мафіни з сиром і грибами – чудова закуска на святковий стіл, відмінний варіант для смачного і ситного перекусу або сімейного сніданку. Мафіни виходять неймовірно смачними і ароматними. Обов’язково спробуйте приготувати і ви не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати мафіни з сиром і грибами? Печериці очистити від шкірки, а потім викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, посоліть і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть під кришкою, періодично знімаючи піну, що утворилася, 7-10 хвилин. Злийте воду через друшляк. Остудіть печериці, а потім наріжте тонкими скибочками.

Увімкніть духовку для розігріву, встановивши температуру 180 градусів. У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте сметану, рослинне масло, сіль та цукровий пісок. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції. Пшеничне борошно просіяти через дрібне сито. Ретельно перемішайте.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і додайте до решти інгредієнтів. Добре перемішайте. Вийде густа маса.

В останню чергу додайте остиглі печериці.

Ретельно перемішайте столовою ложкою до стану однорідної маси.

Силіконові формочки заповнити приготовленою масою. Формочки помістіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин.

Коли пройде зазначений час, обережно, щоб не обпалити руки, витягніть формочки з мафінами з духової шафи.

Приготовані мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок і викладіть на блюдо.

Мафіни з сиром і грибами подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Кекси без молока Кекси в паперових формочках Кекси на рослинному маслі Кекси на сметані в силіконових формочках Мафіни Мафіни класичні Сирні маффіни