Складні пироги з м’ясом, всупереч уявленням, можуть готується дуже просто і досить швидко. Наприклад, якщо це заливні пироги. Приготування тіста зводиться до простого змішування інгредієнтів – маса виходить досить рідка. А для начинки використовуємо фарш – його потрібно швидко обсмажити на сковороді і потім змішати з капустою. Далі укладаємо начинку у форму, заливаємо тістом і відправляємо в духовку. Через сорок хвилин сім’ю вже можна порадувати рум’яним ароматним пирогом!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 1 ст.
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Кефір – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 8 ст. л.
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок (для тіста) – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Перець чорний мелений (для начинки) – за смаком

Процес приготування:

Для приготування майонезно-сметанного заливного пирога з капустою і м’ясом в духовці у мисці змішуємо всі кисломолочні продукти: сметану, майонез і кефір. Додаємо сіль та цукровий пісок, а також розпушувач.

Розбиваємо в миску одне за одним яйця. Віночком або вилкою збовтуємо всі разом до повної однорідності. Збивати масу необов’язково, достатньо просто змішування. В отриману рідку суміш просіваємо борошно і ще раз ретельно вимішуємо. Всі грудочки повинні розбитися – виходить гладке текуче тісто.

Готуємо начинку. Для цього насамперед тонко шаткуємо капусту. Дуже вдало для пирогів підходить саме молода капуста – у неї ніжні і соковиті листя. Нашатковану капусту занурюємо у киплячу воду, бланшируем одну-півтори хвилини (до речі, чим грубіша капуста, тим більше її потрібно обробляти в киплячій воді). Бланшировану капусту відкидаємо на друшляк або сито і даємо всій зайвої рідини стекти. Важливо обсушити капусту на ситі, щоб пиріг не потрапило багато вологи. Поки капуста стікає і остигає, на сковороді обсмажуємо м’ясний фарш з додаванням невеликої кількості рослинного масла. Готуємо м’ясо п’ять-сім хвилин при середньо-високій температурі, поки не з’явиться легкий рум’янець. Наприкінці смаження солимо і перчимо фарш за смаком. Змішуємо приготований фарш з обсушенной бланшированою капустою. В останню чергу додаємо подрібнену зелень і ще раз перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлики, важливо добре промазати і бортики, щоб готовий пиріг можна було без проблем потім витягти. Якщо форма силіконова, то змазування не потрібно. Виливаємо половину від всього об’єму приготовленого тіста. На шар тіста викладаємо начинку з капусти і м’яса. Намагаємося робити це акуратно і рівномірно, не занурюючи капусту, щоб на зрізі пирога потім начинка виявилася в центрі.

Поверх розподіленої начинки виливаємо другу частину тіста, намагаючись повністю покрити її. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і відправляємо в неї форму з пирогом на сорок – сорок п’ять хвилин. До кінця випічки виріб має трохи підрости і добре зарум’яниться.

Готовий пиріг виймаємо з духовки, злегка остуджуємо, а потім витягаємо з форми. Остигати поміщаємо на решітку, щоб конденсат не увлажнял скоринку. Подаємо на стіл злегка теплому або повністю охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою