Майонезно-сметанний заливний пиріг з капустою в мультиварці точно варто спробувати приготувати! Деякі господині вважають за краще випікати пироги саме в мультиварці, пояснюючи це тим, що випічка в неї виходить більш ніжною і краще пропікається. Особливо це стосується виробів з рідкого тіста, як, наприклад, заливні пироги. Даний рецепт капустяного пирога якраз розрахований на випікання в мультиварці, хоча технологія приготування тіста та спосіб формування пирога нічим не відрізняється від варіанта для духовки. Іншими словами, такий капустяний пиріг вдало вийде при будь-якому способі випічки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль (для тіста) – за смаком
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль (для начинки) – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати майонезно-сметанний заливний пиріг з капустою в мультиварці. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на тонкі півкільця.

Розігріваємо в сковороді рослинне масло в невеликій кількості і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Обсмажуємо до прозорості

Капусту тонко шаткуємо або натираємо на спеціальній тертці.

Обжимаем руками нарізану масу і викладаємо в сковороду до цибулі. Перемішуємо і тушкуємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин на середньо-низькому вогні, поки маса добре не пом’якшиться. В кінці приготування додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Знімаємо сковороду з плити і даємо вмісту охолонути до кімнатної температури.

Поки начинка остигає, готуємо тісто. В об’ємну миску розбиваємо яйця. Відразу додаємо сіль, сметану і майонез в зазначеній кількості.

Міксером змішуємо всі разом до повної однорідності та легкої піни. Під час роботи міксера підсипаємо розпушувач і борошно невеликими порціями. Замішуємо тісто. Консистенція маси повинна вийти гладкою, ллється і чимось нагадувати тісто для оладок.

Чашу мультиварки змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика.

Виливаємо в неї половину приготованого тесту. Даємо йому розподілитися рівним шаром в чаші, нахиляючи її в різні боки.

Потім викладаємо на тісто остиглу капустяну начинку. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі пирога.

Другу половину тіста виливаємо зверху на начинку, намагаючись зробити так, щоб повністю покрити її. Вирівнюємо зворотною стороною ложки поверхню пирога.

Чашу поміщаємо в каструлю, закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка» на 60 хвилин.

Після закінчення сорока хвилин потрібно перевернути пиріг. Для цього відкриваємо кришку приладу, витягаємо чашу і опрокидываем пиріг на плоску поверхню (зручно використовувати вставку-пароварку). Повертаємо пиріг в чашу верхньою стороною вниз, закриваємо кришку і продовжуємо запікати його до закінчення часу програми.

Готовий пиріг дістаємо з чаші і остуджуємо на решітці, щоб конденсат не увлажнял скоринку. Подаємо на стіл в теплому або холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою на майонезі Заливний пиріг на майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою Тісто для заливного пирога на майонезі