Заливний пиріг на кефірі з капустою і фаршем в духовці виходить смачним і пухким. Капустяну начинку для заливних пирогів зазвичай попередньо тушкують або обсмажують, за рахунок чого вона готової випічки виходить дуже м’якою. У цьому ж рецепті пропонуємо сформувати пиріг з сирої капусти і запекти вже всі разом. Але фарш перед додаванням в начинку все ж обсмажимо – так надійніше. В результаті начинка в багатошаровій буде мати більш виражену структуру, шматочки капусти будуть відчуватися більш щільними і соковитими. Кому-то саме такий варіант сподобається більше.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Кефір – 500 мл
  • Майонез – 250 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі з капустою і фаршем в духовці, капусту нарізаємо дрібними шматочками або тонко шаткуємо.

Нарізану масу обжимаем руками, щоб пом’якшити овочеві волокна.

Окремо нарізаємо тонкими чверть кільцями очищену цибулину, зелень кропу і пір’я зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем.

На плиті у сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо в ньому м’ясний фарш протягом п’яти-семи хвилин.

В кінці обсмажування додаємо до м’яса сіль і чорний мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити.

Для приготування тіста в миску поміщаємо кефір і майонез. Збиваємо вінчиком.

Далі додаємо яйця, соду і сіль, збиваємо до однорідності.

В останню чергу всипаємо просіяне борошно. Гарненько змішуємо всі разом, поки не вийде однорідне рідке тісто без грудочок.

Форму для випічки пирога змащуємо тонким шаром рослинного масла.

Потім виливаємо в неї половину тіста, вирівнюємо по дну.

На тісто рівномірно висипаємо подрібнену капусту. Злегка присипаємо її сіллю.

На капусті розподіляємо обсмажений фарш.

Далі посипаємо начинку нарізаним ріпчаста цибулею, подрібненим кропом і зеленою цибулею.

Закриваємо покладену начинку тістом, що залишилося. Розмазуємо тісто по поверхні зворотною стороною ложки. Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання – орієнтовно сорок – сорок п’ять хвилин. Пиріг злегка збільшується в розмірі і добре рум’яниться.

Готову випічку дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматки. Подаємо до столу в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на кефірі Заливний пиріг на кефірі Пиріг з капустою Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на майонезі