Смачна і апетитна малосольна ікра дуже просто і швидко виходить в домашніх умовах. Для цього потрібно знати декілька хитрощів соління, і ласощі вийде просто приголомшливим!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 120 гр.
- Вода – 1,5 л
- Сіль морська – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт малосольної ікри горбуші в домашніх умовах досить простий! У 0,5 л кип’яченої води приблизно 60 градусів розчиняємо морську моль.
Перекладаємо в розчин ікру горбуші і промиваємо. Для того, зручно використовувати віночок. Робимо кругові рухи, від них плівка відокремитися від ікри і залишиться на віночку.
Знімаємо плівку і залишаємо ікру постояти в солоній воді на 5 хв.
Зливаємо воду через друшляк і промиваємо рясним кількістю кип’яченої води (близько 1 л).
Перекладаємо ікру в банку, додаємо рослинне масло і розмішуємо.
Ікру можна подавати на стіл або відправити на зберігання в холодильник. Термін зберігання не повинен бути більше 3 днів. Приємного апетиту!
Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру