Посол огірків в гарячій воді прискорює процеси засолювання, допомагає прянощів і солі глибше проникнути в плоди. Хрусткость огіркам додають листя хрону, їх можна класти побільше.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 700 гр.
- Листя хрону – 4 шт.
- Корінь хрону – 4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Парасольки кропу (з гілкою) – 3 – 5 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати малосольні огірки швидкого приготування в гарячій воді легко! Огірки помити, потім знову залити холодною водою і дати постояти 2 години. Це додасть плодам твердість.
Часник очистити, порізати стручок перцю кільцями, почистити корінь хрону і теж порізати на невеликі шматочки.
застелити Дно каструлі частиною прянощів і трав.
Зверху викласти щільний шар огірків.
Накрити огірки другою частиною прянощів.
Знову викласти огірки і залити все гарячим розсолом. Розсіл приготувати так: нагріти воду до кипіння, вимкнути, розчинити в ній сіль. Розсіл повинен повністю покривати огірки.
Зверху на огірки викласти ще частина листя хрону.
Залишити огірки в холодильнику маринуватися на добу. Аналогічним способом можна приготувати і огірки на холодному рассоле, але тоді тримати їх в каструлі до готовності потрібно буде цілих 3 діб.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в гарячому розсолі Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки окропом Малосольні огірки швидкого приготування