Мало кому не подобаються хрусткі малосольні огірочки. Навіть у період літнього розмаїття овочів господині частенько готують соління з огірків, щоб урізноманітнити меню і порадувати сім’ю новим смаком звичних плодів. По даному рецепту огірки виходять швидко і без особливих турбот.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 10 шт.
- Часник – 1 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Як почати готувати малосольні огірки з листям смородини? Огірки ретельно промиваємо, видаляємо пошкоджені плоди. Заливаємо огірки холодною водою і залишаємо на півгодини-годину постояти, щоб дати їм необхідну пружність.
Зазначену зелень необхідно ретельно промити і обсушити кожен листочок.
Банки потрібно ретельно промити гарячою водою і висушити.
На дно укладаємо частину зелені.
Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на маленькі шматочки.
Частина нарізаного часнику викладаємо на зелень.
Настоявшиеся огірки обсушуємо і закладаємо в банки на зелень з часником.
Зверху на покладені огірки кладемо залишилася зелень і часник.
Воду для маринаду нагріваємо і розчиняємо у ній сіль.
Заливаємо підготовленим маринадом огірки в банку.
Закриваємо кришкою і даємо постояти як мінімум шість годин при кімнатній температурі.
За цей час огірки повинні промаринуватися і їх вже можна подавати на стіл. Але можна маринувати їх і довше – ступінь солоності і пікантності стане більш вираженою.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником в банку Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за добу в банку