Мало кому не подобаються хрусткі малосольні огірочки. Навіть у період літнього розмаїття овочів господині частенько готують соління з огірків, щоб урізноманітнити меню і порадувати сім’ю новим смаком звичних плодів. По даному рецепту огірки виходять швидко і без особливих турбот.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 10 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Як почати готувати малосольні огірки з листям смородини? Огірки ретельно промиваємо, видаляємо пошкоджені плоди. Заливаємо огірки холодною водою і залишаємо на півгодини-годину постояти, щоб дати їм необхідну пружність.

Зазначену зелень необхідно ретельно промити і обсушити кожен листочок.

Банки потрібно ретельно промити гарячою водою і висушити.

На дно укладаємо частину зелені.

Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на маленькі шматочки.

Частина нарізаного часнику викладаємо на зелень.

Настоявшиеся огірки обсушуємо і закладаємо в банки на зелень з часником.

Зверху на покладені огірки кладемо залишилася зелень і часник.

Воду для маринаду нагріваємо і розчиняємо у ній сіль.

Заливаємо підготовленим маринадом огірки в банку.

Закриваємо кришкою і даємо постояти як мінімум шість годин при кімнатній температурі.

За цей час огірки повинні промаринуватися і їх вже можна подавати на стіл. Але можна маринувати їх і довше – ступінь солоності і пікантності стане більш вираженою.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в банку Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником в банку Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки за добу в банку