Якщо ви хочете заготовити малину на зиму, найкращий спосіб – це зробити з неї «живе» варення. Ягоди просто пропустимо через м’ясорубку, змішаємо з цукром в певній пропорції і расфасуем по стерильним банкам. Така заготівля порадує натуральним смаком і ароматом в зимові дні та буде зберігатися до наступного сезону.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати малину через м’ясорубку з цукром без варіння на зиму? Малину перебираємо від випадкових включень, сміття, дефектних примірників. Оглядаємо сировина: якщо ягоди візуально чисті, то залишаємо їх як є і не піддаємо промивання. Якщо ж промивання необхідно, то поміщаємо малину невеликими порціями в друшляк або сито і швидко промиваємо прохолодною водою. Після промивання розсипаємо ягоди на рушник і даємо їм обсохнути від зайвої вологи.
Підготовлену малину пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.
В отримане пюре висипаємо цукровий пісок. Перемішуємо всі разом лопаткою. Залишаємо масу на годину-дві постояти при кімнатній температурі, щоб весь цукор розчинився.
Додатково потім ще раз ретельно перемішуємо.
Банки з кришками ретельно миємо, а потім стерилізуємо будь-яким звичним способом. Даємо тарі повністю висохнути. У підготовлені сухі банки розливаємо малинову масу з цукром і закриваємо сухими стерильними кришками. Зберігаємо таку заготовку в сухому, темному, прохолодному місці – погребі чи холодильнику.
Смачного!