Пропонуємо рецепт заготівлі малини у власному соку на зиму. Спосіб хороший тим, що цукру можна додавати стільки, скільки ви вважатимете за потрібне – за смаком і своїм дієтичним міркувань. Ягоди в банку піддаються стерилізації, тому цукор виступає тут виключно в ролі підсолоджувача, а не консерванту.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Малина – 3 кг
  • Цукор-пісок – 200 – 500 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати малину у власному соку без варіння на зиму? Малину ретельно перебираємо, від сміття, жучків, дефектних і підгнилих ягід позбавляємося. Мити малину не потрібно, залишаємо як є. Банки з кришками моєму і даємо обсохнути.

Підготовлену малину укладаємо в чисті банки доверху, пересипаючи цукровим піском за смаком. Ягоди при стерилізації будуть осідати, тому заповнюємо банки досить щільно, але при цьому не тиснемо сировину.

Приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз кладемо рушник, щоб банки при кипінні не лопнули. На тканину ставимо банки з малиною і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона доходила до рівня «плічок» банок.

Прикриваємо банки кришками. Ставимо каструлю на плиту і доводимо воду до кипіння. Кип’ятимо сорок п’ять хвилин на повільному вогні. До кінця стерилізації цукор повинен повністю розчинитися, а малина покриється власним соком. Потім дістаємо банки по одній і обережно закручуємо кришками.

Закупорені банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо остигати в такому положенні.
Охолоджені заготовки з малиною прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з малини Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина з цукром для зберігання в холодильнику Малина у власному соку на зиму