Дуже люблю варення з лісових ягід і хочу поділитися з вами простим і корисним рецептом ароматного і смачного варення з чорниці з малиною. Малина надає варенню незабутній, яскравий і насичений смак. Якщо ви хочете, щоб чорниця теж виразно відчувалася в готовому ласощах, зменшіть кількість ягід малини.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Чорниця – 500 гр.
  • Малина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з чорниці з малиною? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування варення з чорниці з малиною. Чорницю переберіть разом з малиною. Ягоди чорниці викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Викладіть підготовлені ягоди в металевий посуд з товстим дном.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску, ретельно перемішайте і залиште на 1-1,5 години, прикривши кришкою або чистим кухонним рушником. За цей час ягоди пустять достатню кількість соку.

Потім поставте ємність з ягодами на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 20-25 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з варенням з чорниці з малиною закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Остигле варення добре загусне, і його можна буде використовувати в якості прошарку для тортів або в якості начинки для домашньої випічки.

Варення з малини Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму