Заготівля малини в основному потребує багато цукру, що не зовсім корисно. Малина у власному соку буде винятком, готується вона з невеликою кількістю цукру і без варіння, що дозволяє зберегти аромат, колір і смак малини в цьому десерті. Рецепт простий: малина засипають цукром, потім розкладається в банки і стерилізується. Банки і кришки, незалежно від рецепту консервації цієї ягоди, стерилізуються.
Інгредієнти: на 3 л.
- Малина – 3 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати малину у власному соку з цукром без варіння на зиму? Спочатку підготуйте ягоди малини для цієї заготовки. Їх очистіть від плодоніжок і видаліть пошкоджені плоди. Мити малину небажано, щоб не пом’яти цю ніжну ягоду, але якщо є в цьому необхідність, ягоди на друшляку занурте кілька разів в холодну воду.
Потім чисту малину перекладіть в глибоку емальовану або пластмасову миску і засипте її вказаним у рецепті кількістю цукру. Миску прикрийте серветкою або кришкою і залиште ягоди в цукрі на всю ніч. За цей час малина дасть багато свого соку.
на Ранок малину дерев’яною ложкою акуратно перемішайте. Будь-яким способом стерилізуйте чисті банки і прокип’ятіть кришки. У підготовлені банки розкладіть ягоди і залийте їх малиновим соком.
Потім банки з малиною потрібно простерилізувати. Банки прикрийте кришкою і помістити у велику каструлю, застеливши її дно рушником, і залийте їх теплою водою до рівня плічок банок. Час стерилізації вважається від початку кипіння води в каструлі: пів-літрові банки стерилізують 45 хвилин, літрові – 20 хвилин.
Після закінчення стерилізації банки стразу щільно закупорьте кришками. Перевірте герметичність закупорки. Потім поставте їх на кришки, на добу накрийте теплим покривалом. Малина у власному соку, приготована за цим рецептом добре зберігається в будь-якому прохолодному місці.
Смачних і вдалих заготовок!
Варення Варення з малини Малина без варіння на зиму Малина на зиму Малина у власному соку на зиму