Малина – корисна низькокалорійна ягода, з якої можна приготувати велику різноманітність смачних і ароматних десертів. Я пропоную приготувати малинове варення на сковороді. Такий спосіб приготування для зручності можна використовувати лише при невеликій кількості інгредієнтів.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Малина – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Як почати готувати малинове варення на сковороді? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового варення. Малину ретельно переберіть. При необхідності ягоди малини викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Викладіть підготовлені ягоди в сковороду з товстим дном. Потім поставте сковороду з малиною на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.

Обережно перемішайте і дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру-піску.

Доведіть до кипіння, варіть малинове варення приблизно 5 хвилин.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.

Банки з малиновим варенням закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.

Остигле малинове варення досить загусне і буде готове до використання в якості прошарку для десертів або в якості начинки для домашньої випічки. Залишився малинове варення подавайте до ароматного чаю.

Приємного насолоди!

Варення Варення з малини Малина без цукру на зиму Малина на зиму