Малина – корисна низькокалорійна ягода, з якої можна приготувати велику різноманітність смачних і ароматних десертів. Я пропоную приготувати малинове варення на сковороді. Такий спосіб приготування для зручності можна використовувати лише при невеликій кількості інгредієнтів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Малина – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Як почати готувати малинове варення на сковороді? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування малинового варення. Малину ретельно переберіть. При необхідності ягоди малини викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Викладіть підготовлені ягоди в сковороду з товстим дном. Потім поставте сковороду з малиною на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Засипте ягоди необхідною кількістю цукрового піску.
Обережно перемішайте і дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру-піску.
Доведіть до кипіння, варіть малинове варення приблизно 5 хвилин.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовій шафі.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам.
Банки з малиновим варенням закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Після повного охолодження переверніть банки і перемістіть їх у темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Остигле малинове варення досить загусне і буде готове до використання в якості прошарку для десертів або в якості начинки для домашньої випічки. Залишився малинове варення подавайте до ароматного чаю.
Приємного насолоди!
Варення Варення з малини Малина без цукру на зиму Малина на зиму