Дуже люблю просту домашню випічку, яка не вимагає спеціальних маніпуляцій, дорогих інгредієнтів або особливих навичок. Все змішати і поставити в духовку – ось це по мені. Одним з представників таких рецептів є маннік на йогурті без яєць. Цей пиріг мені дуже подобається, і готую я його досить часто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Йогурт – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Манна крупа – 240 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на йогурті без яєць легко! Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску.
Додайте сіль.
Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску і перемішайте.
Наступним кроком влийте необхідну кількість рослинної олії і перемішайте.
Потім влийте необхідну кількість питного йогурту. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. Додати харчову соду.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції і залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання, періодично перемішуючи.
Металеву форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла і злегка присипте манною крупою.
Потім рівномірно розподіліть приготоване тісто.
Форму помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин.
Готовність лепешняку перевірити зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Потім обережно вийміть манник з духовки, трохи остудити, після чого манник акуратно вийміть з металевої форми, допомагаючи лопаткою.
Остиглий маннік на йогурті без яєць розріжте на порційні шматки, викладіть на блюдо і подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Насолоджуйтесь швидким у приготуванні манником!
Манник Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник без яєць Маннік на йогурті ПП манник