Пропонуємо рецепт лепешняку, для якого зовсім не потрібна борошно. Прекрасний варіант десерту для тих, хто хоче з якихось причин відмовитися від борошна. Манник виходить дуже ніжним, а готується просто, завдяки мультиварці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір 3.2% – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Манна крупа – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати маннік на кефірі без борошна в мультиварці легко! В широку миску висипаємо манку і заливаємо її кефіром. Компоненти добре змішуємо і залишаємо постояти на годину-дві. За цей час манна крупа повинна набрякнути і розм’якнути. Чим довше простоїть суміш, тим більше набухне манка, і тим смачніше вийде манник.
Поки суміш настоюється, продовжуємо готувати решту тіста. Для цього в окремому посуді змішуємо яйця з цукром.
Збиваємо їх міксером на високій швидкості. Кристалики цукру повинні повністю розчинитися. Збивати до утворення щільної піни немає необхідності.
Коли манка з кефіром настоїться, змішуємо її з яєчно-цукрової сумішшю, додаємо розпушувач.
Віночком вимішуємо суміш до повної однорідності. На цьому етапі, за бажанням, можна додати в тісто родзинки, подрібнені волоські горіхи, шматочки яблук і інші доповнення.
Готуємо чашу мультиварки для випікання, для цього її потрібно добре змастити маслом і обсипати сухарями чи манкою.
Викладаємо у підготовлену чашу тісто для лепешняку, розрівнюємо поверхню ложкою. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин. Коли пролунає сигнал готовності, дайте маннику постояти в закритій мультиварці додатково 10-15 хвилин. Це дасть особливу ніжність і соковитість готового виробу.
Витягаємо манник з чаші і ставимо його на решітку для охолодження.
Остиглий манник прикрашаємо за власним смаком, доповнюємо при подачі улюбленими топпінг. Добре поєднуються з манником фруктові джеми і просто збиті вершки.
Приємного апетиту!
Манник без борошна Манник без молока Манник в мультиварці Редмонд Мокрий манник