Перед вами рецепт смачного і нескладної в приготуванні лепешняку. Він не вимагає особливих інгредієнтів і технік замішування. Навіть на рослинному маслі манник виходить пишним і повітряним. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 7 гр.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування лепешняку на кефірі з родзинками. Виливаємо кефір в миску, додаємо до нього манну крупу, все перемішуємо, щоб не було грудочок, і даємо настоятися 15 хвилин.
Промиваємо родзинки, заливаємо його окропом і залишаємо на 15 хвилин. Після цього висипаємо родзинки в сито і чекаємо, поки вся вода стече.
Вже зараз можна прогрівати духовку, встановивши температуру 180 градусів. У глибоку ємність відправляємо яйця, цукровий пісок, ванільний цукор і рослинне масло. Все ретельно перемішуємо і збиваємо міксером протягом 2 хвилин.
В робочу миску з інгредієнтами поміщаємо настоявшуюся манну крупу. Перемішуємо до однорідності.
Обваляйте в борошні родзинки з усіх боків і додайте до практично готовому тісту.
Змішайте пшеничне борошно з розпушувачем, просіяти і відправте в ємність до інших компонентів. Віночком доводимо тісто до в’язкості і однорідності.
Вогнетривку форму змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто майбутнього лепешняку.
В розпечену духовку ставимо випікатися маннік на 40 хвилин. Першу половину часу не рекомендується відкривати духовку, щоб уникнути зниження температури випікання і тісто не осіло. Готовий манник з родзинками дістаємо, остуджуємо, відокремлюємо від стінок форми і перекладаємо на блюдо. Ласощі готово!
Приємного чаювання!
Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Мокрий манник Пишний маннік на кефірі розсипчастий