Простий в приготуванні найніжніший маннік на молоці легко приготувати, навіть якщо в будинку не виявилося ні грама борошна. Вершковий смак та легкість випічки не залишать байдужими навіть самих строгих критиків. Спробуйте – вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Манна крупа – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Ванілін – 1 пакет
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати маннік на молоці без борошна, в глибокій ємності змішати манку зі сметаною, перемішати до однорідності. Залишити на 1 годину до набухання манки.
Яйця збити з цукром і ваніліном до утворення пишної маси.
Коли манка набубнявіє, влити в неї яєчно-цукрову суміш, додати розпушувач, ретельно все перемішати.
Форму для випікання добре змащувати вершковим маслом. Вилити туди отримане тісто, розрівняти по поверхні. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 45 хвилин.
Готовий маннік на молоці без борошна вийняти з форми, дати йому трохи охолонути. Розрізати манник, заварити чай або каву – і можна поставити всіх до столу. Приємного апетиту!
Манник Манник без борошна Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий