Напевно, немає людей, які б не любили шарлотку. А ось маннік на молоці з яблуками зустрінеш не часто. Пиріг виходить дуже незвичайним і зникає за лічені хвилини, тому якщо вирішите готувати подвійну порцію – не помилитеся. Навіть діти, які не люблять манну кашу, обов’язково поросят добавки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Манна крупа – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яблука – 4 шт.
- Ізюм – за бажанням
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати маннік на молоці з яблуками просто! У глибоку миску висипте манну крупу і цукровий пісок, добре розмішайте і залийте молоком для набухання.
Відставте в сторону на 1 годину.
Розбийте в отриману масу яйце і добре розмішайте.
Через сито просіяти борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач.
Ретельно перемішайте тісто віночком.
Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Шкіру знімати не обов’язково. Наріжте улюбленим способом. Перекладіть тісто, за бажанням додайте жменю заздалегідь промитого і просушеного родзинок.
Добре перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Акуратно викладіть тісто. Поставити манник в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить легкий і повітряний. Приємного чаювання!