Для господині, яка хоче радувати своїх домочадців завжди вдалою випічкою, приготовленої тільки з натуральних продуктів, рецепт лепешняку на сметані в мультиварці просто незамінний. Десерт виходить дуже м’яким, соковитим і ароматним – те, що потрібно, для сімейних вечорів з чаєм.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Манна крупа – 1 склянка
- Сметана 20% – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати маннік на сметані в мультиварці? Яйця добре збиваємо з цукром до утворення білої піни.
До яєчно-цукрової суміші додаємо сметану.
Поступово втручається туди борошно і манку.
Все ще раз ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини для набухання манки.
Після того, як манка в тесті розбухне, додаємо в нього сіль і розпушувач.
Гущавину мультиварки промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто.
Готуємо манник в режимі «Випічка» 60 хвилин. Коли режим закінчиться, дістаємо пиріг з чаші з допомогою ємності для варіння на пару, даємо охолонути.
При бажанні, посипаємо маннік на сметані цукровою пудрою. Нарізаємо і тішимо близьких свіжою випічкою!
Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник в мультиварці Маннік на сметані Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий ПП манник