Для господині, яка хоче радувати своїх домочадців завжди вдалою випічкою, приготовленої тільки з натуральних продуктів, рецепт лепешняку на сметані в мультиварці просто незамінний. Десерт виходить дуже м’яким, соковитим і ароматним – те, що потрібно, для сімейних вечорів з чаєм.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати маннік на сметані в мультиварці? Яйця добре збиваємо з цукром до утворення білої піни.

До яєчно-цукрової суміші додаємо сметану.

Поступово втручається туди борошно і манку.

Все ще раз ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини для набухання манки.

Після того, як манка в тесті розбухне, додаємо в нього сіль і розпушувач.

Гущавину мультиварки промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто.

Готуємо манник в режимі «Випічка» 60 хвилин. Коли режим закінчиться, дістаємо пиріг з чаші з допомогою ємності для варіння на пару, даємо охолонути.

При бажанні, посипаємо маннік на сметані цукровою пудрою. Нарізаємо і тішимо близьких свіжою випічкою!

Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник в мультиварці Маннік на сметані Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий ПП манник