Пропонуємо вам базовий рецепт лепешняку без борошна та олії. Такий манник смачний сам по собі, так і з додаванням сухофруктів, горіхів або шоколаду. Включайте фантазію і творіть!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Кефір 3.2% – 250 мл
- Манна крупа – 250 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати манник без борошна та олії. Кефір розігріваємо в мікрохвильовій печі 30-40 секунд, додаємо в нього соду і сіль, добре перемішуємо, повинна піти реакція. Манну крупу насипати в глибоку миску, заливаємо розігрітим кефіром і залишаємо для набухання на 20-25 хвилин.
В глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і за допомогою віночка збиваємо до однорідної пишної маси.
В миску до набряклої манці додаємо яєчну суміш і добре перемішуємо всі інгредієнти. За консистенцією тісто виходить як густа сметана.
Форму для випічки краще всього брати роз’ємну – зручно діставати пиріг. Дно і бортики добре промазуємо рослинним маслом.
Викладаємо наше тісто у форму і ставимо випікатися в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
Готовий манник дістаємо з духовки і накриваємо чистим рушником, даємо пирогу охолонути 25-30 хвилин.
Знімаємо рушник, перекладаємо маннік на страву – пиріг готовий! Манник можна подавати з гарячим чаєм або молоком. Приємного апетиту!
Манник Манник класичний Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі класичний ПП маннік на кефірі