Маннік на кефірі – простий у приготуванні десерт з ніжним смаком, який, безсумнівно, знайомий багатьом з дитинства. Впоратися з таким блюдом під силу навіть тим, хто не володіє великими кулінарними навичками.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Кефір – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – на кінчику ножа
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати класичний рецепт лепешняку на кефірі. Беремо глибоку миску і змішуємо в ній двісті грамів манної крупи, сто грам цукру. Туди ж додаємо вершкове масло, яке необхідно попередньо розтопити, і два яйця. Все добре перемішуємо.
Беремо ще одну глибоку миску і виливаємо туди необхідну кількість кефіру, в якому будемо гасити соду. Для цього в кефір висипаємо соду і чекаємо кілька хвилин. Після цього кефір з гашеного содою необхідно з’єднати з основною масою. Все перемішуємо до того моменту, поки маса не стане однорідною.
Форма, в якій ви будете випікати манник, повинна бути попередньо змазаній рослинною олією. Виливаємо тісто у форму і відправляємо його в розігріту духовку, де наш десерт необхідно випікати при температурі 180 градусів близько півгодини. Готовність страви можна перевірити за допомогою зубочистки: якщо після занурення зубочистки в пиріг на ній не залишилося тесту – все готово. Перед подачею манник необхідно остудити.
Манник без борошна Манник без молока Манник класичний Маннік на кефірі класичний Мокрий манник ПП манник