Ароматний апельсиновий маннік на молоці – що може бути краще і смачніше на сніданок у вихідний день за чашкою ароматної кави з молоком? Замішуємо тісто, додаємо апельсин і кардамон для відчутного запаху і сонячного кольору, трохи часу і у вас на столі чудовий ароматний пиріг, який створить атмосферу затишку і заряд бадьорості й гарного настрою на цілий день.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кардамон – 1 щіпка
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Манна крупа – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати манник з апельсином на молоці легко! У глибокій мисці змішуємо молоко і манну крупу. Добре перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб розбухла манна крупа.

Апельсин промиваємо в теплій проточній воді, ошпарюємо окропом. Обсушуємо апельсин кухонним рушником і разом з шкіркою подрібнюємо блендером.

В чисту суху миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі і за допомогою міксера збиваємо в піну.

Після того, як манна крупа розбухла, змішуємо її з яєчною масою.

Потім в тісто додаємо подрібнений апельсин і кардамон. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

В останню чергу у тісто додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ще раз добре вимішуємо тісто.

Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї тісто. Розрівнюємо його зверху силіконової лопаткою і ставимо в попередньо розігріту до 170 градусів духовку випікатися 35-40 хвилин.

Готовий манник виймаємо з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він охолов. Потім перекладаємо його на блюдо, посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо апельсином і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Апельсиновий манник Манник Манник як в дитячому саду Маннік на молоці в духовці Маннік на молоці класичний Маннік на молоці на швидку руку