Манник – один з найпопулярніших домашніх десертів. Його легко готувати, а смак у нього просто приголомшливий. Особливо апетитним виходить манник з бананами без борошна. Ароматний і ніжний, він точно швидко зникне з тарілок!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 1,5 склянки
- Манна крупа – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Банан – 2 шт.
- Яблука – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лепешняку з бананом без борошна? Манну крупу перемішуємо з кефіром і залишаємо набухати на півгодини.
В цей час з’єднуємо яйця, цукровий пісок і збиваємо їх блендером до густої маси.
Банани нарізаємо кубиками і трохи розминаємо.
Яблуко чистимо від шкірки, розрізаємо на частини і видаляємо кісточки. Потім подрібнюємо яблуко блендером або з допомогою великої терки.
Вершкове масло розтоплюємо на маленькому вогні.
З’єднуємо яєчну масу з манною, додаємо до них банани, яблука і вершкове масло. Все ретельно перемішуємо.
Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, заливаємо тісто і розподіляємо його по поверхні рівним шаром. Ставимо форму в духовку на 30-40 хв. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Манник Манник без молока Манник з яблуками Маннік на кефірі в духовці Маннік на кефірі класичний ПП манник ПП маннік на кефірі