Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування лепешняку з сиром. Така випічка виходить дуже ніжною та приємною на смак. Хочете порадувати близьких чудовим десертом до чаю? Цей рецепт – пряме керівництво до дії! Крім доступних інгредієнтів, одне з достоїнств такої випічки – простота в приготуванні.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 350 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Манна крупа – 40 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукрова пудра – для посипання
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Готувати класичний манник з сиром легко! Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і ваніліном. Можна розтерти все виделкою або скористатися блендером.
В отриману суміш починаємо по одному вводити яйця.
В яєчно-масляну суміш додаємо сир і манну крупу. Сир перед цим бажано протерти через сито або збити блендером. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідності.
Родзинки промити, замочити в окропі на 10-15 хвилин.
Після цього додаємо начинку – родзинки в тісто. Перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілився.
Форму для випічки застеляємо пекарським папером, викладаємо туди тісто. Ставимо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до готовності.
Випічку дістаємо з духовки і охолодити. Поле цього присипаємо манник цукровою пудрою і прикрашаємо за бажанням ягодами. Манник з сиром готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник без борошна Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з родзинками Манник з сиром в духовці